dinsdag 12 juli 2011

Hoogleraar pensioenmarkten: ‘doorwerken tot 70 jaar'

AMSTERDAM 20-05-2011 - Om de AOW betaalbaar te houden, moet de pensioenleeftijd worden verhoogd naar 70 jaar. Dat is de opmerkelijke stelling van hoogleraar pensioenmarkten Fieke van der Lecq van de Erasmus Universiteit Rotterdam.


tot 70 jaar
Van der Lecq deed haar uitspraken tegenover Nu.nl. Van der Lecq: "Naast langer doorwerken moeten we nadenken over deeltijdpensioen.” De politieke partijen discussiëren nog over een verhoging van de AOW-leeftijd naar 66 of 67 jaar. Van der Lecq pleit dus zelfs voor een verhoging naar 70 jaar.

Steeds ouder
"We zullen de verhouding tussen het aantal werkenden en gepensioneerden moeten verbeteren. Langer werken is de beste oplossing voor dat probleem. Ik denk dat we de AOW-leeftijd naar 70 moeten verhogen om het betaalbaar te houden."

Een hogere leeftijd is volgens de hoogleraar gerechtvaardigd omdat we 'met z'n allen steeds ouder worden'. Nieuwe ramingen van het CBS uit december 2010 vallen hoger uit dan eerdere prognoses. Rond 2050 worden mannen naar verwachting gemiddeld 86,1 jaar oud. Voor vrouwen wordt een leeftijd van 88,6 jaar geraamd. "Als we de leeftijd fors verhogen kunnen we ook nadenken over deeltijdpensioen. Ik hoor al varianten van drie oudere werknemers die samen twee banen doen."

Bron: beleggingsflits.nl

Geen opmerkingen:

Een reactie posten